PVC-SCHUIMPVC schuim platen is een betrouwbare allround reclameplaat voor zowel binnen- als buitengebruik, waarbij de witte uitvoering standaard UV-gestabiliseerd is; De geschuimde plaat is sterk, en tegelijk licht van gewicht. PVC schuimplaten staan garant voor een gewichtsbesparing van maar liefst 50 % ten opzichte van massieve tegenhangers

Toepassingen : reclamepanelen en -borden, displays, bewegwijzering, winkelinrichting, beursstanden….

MEER INFO

POLYVINYLCHLORIDE GESCHUIMD PVC-schuim

 ALGEMEEN

  • Bekend onder de handelsnamen: Veka, Forex, Decocel, Trovicel, Decafoam, Komacel, Foamalux, Vikupor, …
  • Identificatie uiterlijk: hardkartonachtig, taai tot breekbaar. Geschuimde celstructuur aan zijkant.
  • Brandtest: het materiaal is zelfdovend. Bij contact met vuur zal het roetend branden, verkolen en smelten. Er ontstaat een stinkende zoetzure geur.

De meest voorkomende kleur is wit, en dit met een glanzend of mat oppervlak. Een 8-tal kleuren zijn verkrijgbaar in 3 diktes.

Een PVC-schuimplaat weegt slechts de helft van een gewone PVC plaat (0,5 tot 0,7 g/cm³).

Dit materiaal vindt (in de witte kleur) zijn toepassingen zowel binnenshuis als buitenshuis.

MECHANISCHE EIGENSCHAPPEN

PVC-schuim laat zich zeer goed bewerken en verwerken: zagen, boven, frezen, lijmen, plooien, stansen, vacuümvormen, ..

In beperkte mate kan dit materiaal koud geplooid worden. 

VOCHT- EN WEERSBESTENDIGHEID

De gesloten celstructuur voorkomt waterabsorptie waardoor schimmelvorming uitgesloten is. PVC-schuim is UV-gestabiliseerd en kan dus buiten gebruikt worden. Enkel bij de ingekleurde kwaliteit kunnen verkleuringen optreden onder invloed van zonnestralen.

Deze platen kunnen in weer en wind worden ingezet voor de meest uiteenlopende toepassingen.

THERMISCHE EIGENSCHAPPEN

  • Het temperatuurbereik is niet groot, maximum 60 graden Celsius. Dit betekent dat in volle zon (vooral bij dunnere plaatdiktes) vervormingen kunnen optreden. Belangrijk is daarom bij het boren van gaten voldoende bewegingsruimte te voorzien voor de uitzetting van de plaat.
  • De uitzettingscoëfficiënt met betrekking tot de temperatuur bedraagt ongeveer 0,6 mm per meter per 10 graden Celsius temperatuurverschil. Eigen aan PVC is tevens het feit dat dit materiaal bij lage temperaturen (onder 0 graden Celsius) bros wordt.
  • Door de lage warmtegeleiding bezit het uitstekende isolerende eigenschappen.

ELEKTRISCHE EIGENSCHAPPEN

De oppervlakte van het materiaal is sterk statisch geladen waardoor het stof aantrekt.

LEVENSMIDDELEN EN CHEMISCHE BESTENDIGHEID

Het materiaal is zeer goed bedrukbaar en lakbaar. Zelfklevende letters hechten zich uitstekend. Het is bestand tegen bijna alle anorganische chemicaliën. Bij fabricage worden GEEN CFK’s gebruikt. Dit materiaal wordt wel gebruikt voor display en presentaties, maar is niet geschikt voor rechtstreeks contact met voedingsmiddelen.

KENMERKENDE EIGENSCHAPPEN EN TOEPASSINGEN

De schuimplaten vinden, door hun goede bewerkbaarheid en specifieke eigenschappen, hun toepassing in vele bedrijfstakken: bordenbouw, displaybouw, speelveldreclame, standenbouw, knutsel- en hobbybenodigdheden, signalisatie, fotomontage, zeefdruk, maquettes, winkelinrichtingen, …

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker