Onze Bewerkingstechnieken

Zagen

Wij kunnen kunststof platen, buizen en staven met een grote precizie verzagen. Wij beschikken over een Altendorf tafelzaag.
De randen van de gezaagde kunststof platen zijn niet altijd even glad en er kan een kleine braam aanwezig zijn. Doormiddel van schuren kunnen de randen glad gemaakt worden.
Voor gezaagde acrylaat platen kunnen de ruwe niet glanzende kopse kanten verder afgewerkt worden.  Voor een glanzende, strakke afwerking worden de randen gepolijst. Dit geeft het mooiste resultaat.

Frezen

Frezen is een verspanende bewerking waarbij met gebruik van een roterend gereedschap, een frees , materiaal wordt verwijderd. Doormiddel van deze techniek kunnen er gemakkelijk groeven, gaten, uitkameringen, logo’s, gravures en specifieke contouren gerealiseerd worden.
Acryplex beschikt over één CNC gestuurde vlakbed machine. Het maximum werkbereik van onze freesmachine is 2000 mm x 4150 mm. De maximale dikte die wij kunnen frezen is 50 mm.
De freesmachine is volledig computer gestuurd waardoor wij digitale bestanden gemakkelijk kunnen inlezen ( DXF bestanden, DWG bestanden , AI  bestanden… 

Laseren

Laseren is een bewerking waarbij met een gebundelde laserstraal door een materiaal kan gesneden worden. Met de lasermachine kunnen allerlei vormen en producten haarfijn uitgesneden worden.
Materialen zoals acrylaat, polystyreen, PET G maar ook hout en leer kunnen prima gelaserd worden.
Naast het snijden kan de lasermachine ook perfect graveren.
Acryplex beschkt over één CNC gestuurde lasermachine. Het maximum werkbereik van de lasermachine is 600 mm x 1000 mm met een maximale materiaaldikte van 10 mm.
Het grote voordeel bij laseren van acrylaat is dat de randen automatisch als gepolijst uitzien.

Buigen en plooien

Voor het buigen van acrylaat of andere kunststoffen hebben wij meerdere buigbanken en ovens staan. Twee buigbanken : maximale breedte : 2960 mm, Eén infraroodoven : 1200 mm x 2000 mm x 200 mm en één warmeluchtoven : 1200 mm x 2000 mm x 600 mm
Bij de buigbanken wordt de kunsstof plaatselijk verwarmd doormiddel van een gloeidraad. Op deze manier kan je een buiging /vouwlijn realiseren met een beperkte straal.
Voor een vormgeving te realiseren via een ovenbuiging maken wij gebruik van mallen ( MDF mal voor de productie van enkele stuks, aluminum mal voor de productie van grotere oplages ). Deze mallen vervaardigen wijzelf in ons atelier. Het is ook mogelijk om zelf een mal aan te leveren.

Boren

BOREN EN TAPPEN
Boren en schroefdraadtappen in acrylaat of andere kunststoffen zijn ook bewerkingen die wij kunnen uitvoeren.

Verlijmen

Het verlijmen van kunststoffen vergt veel kennis en speciale technieken. Een goede hechting, een zuivere afwerking en in bepaalde gevallen de helderheid spelen een grote rol in de keuze van de lijmsoort en de lijmtechniek
Acryplex heeft veel ervaring betreffende de verlijming van allerhande kunststoffen  ( PVC -schuim, Pet G, Polycarbonaat, Trespa, Dibond … ) met in het bijzonder acrylaat.
Wij beschikken over verschillende lijmtechnieken met zowel één component, 2 - component ,  UV en structurele lijmverbindingen.
Acryplex is vooral gespecialiseerd in de naadloze verlijmingstechniek ( museumkwaliteit ) van acrylaat. Deze techniek wordt vooral toegepast voor het verliimen van vitrines, presentatiekasten en stofkappen voor musea. De lijm tussen de onderlinge verbindingen is niet zichtbaar, het is alsof de platen samengesmolten zijn tot één geheel.
Verstek verlijmingen en kopse verlijmingen behoren ook tot onze mogelijkheden.

Polijsten en schuren

POLIJSTEN
Dit is een proces waarbij het oppervlak van het materiaal glad en /of glanzend wordt gemaakt waardoor het een sterk spiegelend effect krijgt.
Afhankelijk van de vormgeving van de plaat of werkstuk wordt polijsten toegepast onder de vorm van : diamantpolijsten, vlampolijsten en/of borstelpolijsten.

Assembleren

Bij het maken van displays of grotere constructies worden de diverse onderdelen zorgvuldig door onze mensen geassembleerd.

Afwerking

Wij beschikken ook over een printing afdeling waarbij zowel foto’s op klein of groot formaat zowel voor kleine als grote oplages kunnen geprint worden. Ook het printen en snijden van stickers in alle mogelijk contouren is mogelijk.
Foto’s  of groot formaat prints kunnen vervolgens op diverse plaatmaterialen of tussen twee platen aangebracht worden.
Prints kunnen afgedrukt worden op diverse materiaal : papier, glans witte vinyl, mat witte vinyl , glasheldere vinyl, kraswerende vinyl, one-way vision folie, zandstraalfolie, magneetfolie, behangpapier, structuurvinyl ,…
Om de print extra te beschermen kan deze ook nog voorzien worden van een laminaat. Hierbij zijn er ook verschillende opties mogelijk.

In de kijker

Lees meer

Ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail