De grote vergelijking: Polycarbonaat of Plexiglas voor uw volgende project?


Wanneer u op zoek bent naar kwalitatief hoogstaande kunststoffen, komt u waarschijnlijk voor een beslissing te staan die anderen voor u ook al moesten maken: kiest u voor polycarbonaat of plexiglas voor uw aankomende project? Laten we daarom de eigenschappen van beide materialen vergelijken om te zien wat ze te bieden hebben.

Wat zijn de kernkwaliteiten?

Eigenschappen van polycarbonaat: Polycarbonaat staat bekend als een uitstekende keuze voor toepassingen waarbij duurzaamheid cruciaal is. Met zijn uitzonderlijk hoge weerstand tegen impact, weerstaat het gemakkelijk schokken en stoten. Dit maakt het materiaal uitermate geschikt voor toepassingen zoals veiligheidsbeglazing en beschermende schermen.

Eigenschappen van plexiglas: Plexiglas, eveneens bekend als acrylglas, blinkt uit met zijn indrukwekkende helderheid en esthetische waarde. Het is elegant, dankzij de kristalheldere transparantie die licht op een bijna magische manier doorlaat, waardoor plexiglas perfect is voor projecten waarbij het uiterlijk centraal staat.

De grote vergelijking: toepassingen en duurzaamheid

Polycarbonaat toepassingen:

Polycarbonaat is alsof het uit Superman's eigen garderobe komt: het trotseert kogels bij beveiligingspanelen en kan hagelstormen weerstaan bij dakbedekking. De thermische stabiliteit maakt het een robuuste kandidaat voor buitenprojecten.

Plexiglas toepassingen:

Het artistieke broertje, plexiglas, schittert vooral binnen en waar subtiele verfijning gewenst is. Denk aan elegant uitgesneden displays, sierlijke meubelstukken, of lichtbakken die moeiteloos de aandacht trekken.

Verschil Polycarbonaat Plexiglas? Terwijl polycarbonaat flexibel en bijna onbreekbaar is, biedt plexiglas die ongeƫvenaarde helderheid en is het uitstekend te bewerken en te polijsten. Het verschil zit hem vooral in de impactweerstand versus optische zuiverheid.

Polycarbonaat duurzaamheid: Het materiaal geeft niet zomaar op. Polycarbonaat is UV-stabiel met de juiste behandeling en gaat jaren mee, zelfs onder zware omstandigheden.

Plexiglas duurzaamheid: Met een hoge weerstand tegen zonlicht en verkleuring over een lange periode, blijft plexiglas die loepzuivere look behouden.

Kiezen tussen Polycarbonaat en Plexiglas

Bij Acryplex staan we klaar om met onze expertise op maat van uw behoeften te adviseren. Bent u op zoek naar een partner die uw visie omzet in realiteit, dan zitten we op dezelfde golflengte. Van ontwerp tot eindproduct; wij zijn bedreven in zowel polycarbonaat projecten als plexiglas projecten.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker