TRESPA Meteon


Trespa is een vlakke plaat op basis van thermohardende harsen, homogeen versterkt met houtvezels en vervaardigd onder hoge druk en temperatuur. De platen zijn door middel van hoogwaardige technieken voorzien van een geïntegreerd decoratief oppervlak, ,gebaseerd op gepigmenteerde harsen. Deze platen zijn extreem weerbestendig. Zon, regen -ook ‘ zure regen ‘ – en vocht hebben geen invloed op het oppervlak en op de kern.

Toepassingen : gevelbekledingen, dakranden, luifels, balkon en galerijbekledingen, straatmeubilair, tuinmeubilair, speeltoestelen, bewegwijzerings- en reclameborden….

MEER INFO

TRESPA Meteon gevelbekledingsplaat

 ALGEMEEN

  • Bekend onder de handelsnaam: Trespa, Meteon, Volkern, …
  • Is een weerbestendig paneel op basis van thermohardende harden, homogeen versterkt met houtvezels en geperst onder hoge druk en temperatuur. De platen zijn d.m.v. hoogwaardige technieken voorzien van een geïntegreerd decoratief oppervlak, gebaseerd op gepigmenteerde harsen.
  • Identificatie uiterlijk: zeer harde houtachtige stijve plaat met zwarte of bruine kern.
  • Brandtest: het materiaal heeft een veilig brandgedrag, het smelt niet, vat geen vlam en schilfert niet. Het is niet toxisch, standaard brandklasse is B2, op aanvraag ook leverbaar in de B1 klasse. 

MECHANISCHE EIGENSCHAPPEN

Trespa Meteon platen zijn zeer slag- en stootvast en hebben een goede en langdurige stabiliteit. De platen zijn eenvoudig te bewerken: zagen, boren, frezen met gebruikelijk gereedschap voor hardhout. Het materiaal beschikt tevens over een zeer goede krasbestendigheid.

VOCHT- EN WEERBESTENDIGHEID

Trespa Meteon platen hebben een hoge vocht- en weersbestendigheid. Vandaar de enorme toepassingsmogelijkheden. Speciale eisen voor de buitentoepassing wat lichtechtheid, weersbestendigheid, vormverandering ten gevolge van temperatuur- en vochtwisseling betreft worden gegarandeerd, dit mits toepassing van de door de fabrikanten opgegeven juiste kwaliteiten en montage richtlijnen. De garantie geldt doorgaans voor een periode van 10 jaar en houdt in vervanging van plaatmateriaal, demontage en hernieuwde montage.

THERMISCHE EIGENSCHAPPEN

De minimum en maximum gebruikstemperaturen liggen tussen de -40 en +150 graden Celsius. De thermische uitzettingscoëfficiënt bedraagt 0,12 mm per meter per 10 graden temperatuurverschil.

KENMERKENDE EIGENSCHAPPEN EN TOEPASSINGEN

De weerbestendige, kleurechte en UV-bestendige Trespa Meteonplaat is uitermate geschikt voor een brede waaier van exterieurtoepassingen. Een greep uit de mogelijkheden: gevelbekleding, dakranden, luifels, balkonbekleding, straatmeubilair, bushokjes, …

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker