DIBOND ( Aluminium versterkte sandwichpanelen )DIBOND is een composiet plaat die bestaat uit en neutrale, thermoplastische PE kern tussen twee, pre-coated, aluminium toplagen ( 0,3 mm ). Het materiaal is extreem slagvast en stijf, waardoor het veelvuldig wordt gebruikt in Sign & Display markt en uitgebreide vormmogelijkheden biedt. Het oppervlak is uitermate vlak, corrosievrij en heeft een lage uitzettingscoëfficient.

Toepassingen : reclamezuilen, standenbouw, POS displays, bewegwijzering, luifels, gevelbekleding, interieur, reclameborden …..

DIBOND : AVS, Aluminium versterkte sandwichpanelen

 ALGEMEEN

  • Bekend onder de handelsnamen : Dibond, Alucobond, Veka AL, Alpolic, Reynobond, Redbond, B-Bond, Etalbond…
  • Identificatie uiterlijk : goede stijfheid, eenzijdig aluminium brut, eenzijdig wit met zwarte PE kern
  • Brandtest: de brandklasse van AVS is B2 (D), M1 (F) en class P/0/1 ( GB ).

 De AVS plaat is een sandwichpaneel, opgebouwd uit een diktebepalende PE-kern met aan beide zijden 0,3 mm aluminium. Naast het lichte gewicht en de uitstekende weersbestendigheid is dit plaatmateriaal sterk en slagvast en heeft het een optimale stijfheid. Daarenboven biedt AVS fantastische vormmogelijkheden.

 MECHANISCHE EIGENSCHAPPEN

De PE-kern in combinatie met de aluminium bekleding vormen als het ware de sleutel tot vele vormmogelijkheden. AVS kan koud gezet worden met een buigbank of buigpers, waarbij de minimum binnenradius 15 x de dikte van het materiaal mag bedragen. Een andere buigtechniek is afkanten door infrezing in “ V “. De aluminiumlaag wordt ingefreesd zodat de PE -kern koud kan geplooid worden. AVS kan zeer gemakkelijk geboord, gezaagd, gestanst, gefreesd of met waterjet gesneden worden. Ook verbindingen d.m.v. schroeven, lijmen, lassen ( met PE lasdraad), nieten en kleven vormen geen enkel probleem

VOCHT- EN WEERBESTENDIGHEID

Zeer goede weersbestendigheid en kleurvastheid dus uitermate geschikt voor buitentoepassingen; De wateropname bedraagt 0,01 % en de UV-bestendigheid is zeer goed.

THERMISCHE EIGENSCHAPPEN

  • De minimum en maximum gebruikstemperaturen liggen tussen -50 en +80 graden Celsius.
  • De thermische uitzettingscoëfficiënt bedraagt 0,24 mm per meter per 10 graden Celsius temperatuurverschil.

LEVENSMIDDELEN EN CHEMISCHE BESTENDIGHEID

AVS laat zich uitzonderlijk goed zeefdrukken en lakken zonder speciale voorbehandeling dankzij de gelijkmatige kleuropname en een goede dekking.

Eénzijdig is de plaat voorzien van een witte polyesterlak.

ELEKTRISCHE EIGENSCHAPPEN

Geen anti-statische behandeling noodzakelijk

KENMERKENDE EIGENSCHAPPEN EN TOEPASSINGEN

  • Troeven zoals stevigheid, minimale uitzetting, weer- en windbestendigheid en vele vervorm- en bewerkingsmogelijkheden maken van AVS een zeer verspreide sandwichpaneel in vele sectoren.
  • Publiciteitspanelen, standenbouw, displaybouw, foto-industriële toepassingen, allerhande scheidingswanden, …, en bepaalde toepassingen waarbij kwaliteit en duurzaamheid belangrijker zijn dan prijs, vinden inde AVS plaat een ideale en betrouwbare partner.

Meest Recente Posts

Schrijf u hier in & ontvang als eerste ons laatste nieuws per mail

In de kijker